Speelhuisjeskeuze
Image default
Woningen

Verschillende soorten spotjes

Een spot is een praktische lamp die er modern en elegant uitziet. Je kunt ook spotlights gebruiken om illustraties, foto’s en meer te markeren. Er zijn veel verschillende soorten lampen waaronder spots die je in huis kunt gebruiken. In deze blog lees je welke soorten spots er zijn en welke je het beste kunt gebruiken in jouw huis. 

Inbouwspots

Wil je een elegante afwerking van je plafond, dan zijn inbouwspots de juiste keuze. De spot neemt zeer weinig plafond ruimte in beslag en valt daardoor niet erg op. Daarnaast hebben inbouwspots het voordeel dat het plafond vlak blijft. Een nadeel van inbouwspots is dat ze niet in alle plafonds kunnen worden geïntegreerd. Inbouwspots vereisen een verlaagd plafond waarin een gat moet worden geboord om de inbouwspot te plaatsen. Zelfs als je dit niet hebt, moet je dit nog steeds doen of iemand inhuren die dit kan doen. Dit kost natuurlijk veel tijd en geld, dus je moet overwegen of je daar klaar voor bent. Zo niet, dan is een spotlight een goed alternatief.

Opbouwspots

Opbouwspots hebben het voordeel dat ze eenvoudig en zonder extra moeite te installeren zijn. In principe hang je opbouwspots op zoals gewone lampen. Een ander voordeel van opbouwspots is dat je meer mogelijkheden hebt dan inbouwspots. Spots zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en vormen. Zo kun je kiezen voor een 1-lamps opbouwspot of een 6-lamps spot, ook als je maar één lichtpuntje nodig hebt. Daarnaast zijn de meeste opbouwspots zowel aan het plafond als aan de wand te gebruiken. Opbouwspots zijn daardoor zeer flexibel, en te vinden in allerlei soorten en maten. Zo kun je bij Direct Lampen terecht voor een groot aanbod in zwarte spotjes.

Led-spots

Het licht van led-spots is gebundeld. Je kunt objecten uitlichten met led-spots. Bijvoorbeeld in een showroom. Maar ook in de woonkamer kan het erg mooi zijn om bijvoorbeeld een plant uit te lichten. Led-lampen zijn milieuvriendelijker dan halogeenlampen. Daarnaast gaan led-spots op een zuinige manier met energie om, door de duurzame technologie. Dit betekent ook dat het warmteverlies minimaal is bij led-spots omdat stroom snel wordt omgezet in licht. Vanwege de stijgende stroomkosten op het moment, werkt het in je voordeel om over te gaan op het gebruik van led verlichting. Ledverlichting gaat meestal langer mee dan halogeen verlichting en op de lange termijn is het ook  goedkoper. Led-spots geven over het algemeen veel licht af en in een handomdraai kun je een grote kamer verlichten.