Speelhuisjeskeuze
Image default
Kinderen

Tekenen van een kwaliteit crèche

Het is belangrijk om grondig te zijn in uw onderzoek en een open geest te houden bij het kiezen van een kinderdagverblijf voor uw kind. Begin ongeveer zes maanden van tevoren met het zoeken naar kinderopvang (de beste faciliteiten zijn snel volgeboekt) en noteer de volgende lijst met tekenen van een kwaliteitsvolle kinderopvang hieronder.

Een goede reputatie

Een uitstekende kinderopvang moet bekend staan ​​om haar zorgzame omgeving en een warme, prettige sfeer hebben. Bel enkele van de huidige klanten van het centrum voor referenties. Vraag naar hun namen en telefoonnummers. Je kunt ’s middags naar de faciliteit gaan en van andere ouders daar horen over de diensten van het centrum. Houd er ook rekening mee dat de eerste indruk van het centrum ertoe doet.

Een dynamisch leerplan

De beste kinderopvang faciliteiten bieden regelmatige schema’s die voldoende tijd overlaten voor lichaamsbeweging, rustige tijd (inclusief dagelijkse leessessies voor zowel groepen als individuen), groepen programmering, individuele activiteiten, maaltijden, snacks en vrije tijd. Als er video’s in het leerplan zijn opgenomen, zorg er dan voor dat ze geschikt zijn voor de leeftijd en enigszins educatief zijn, en lesgeven over dieren, andere culturen, enz. Tv en video’s zouden weinig tot geen invloed moeten hebben op wat uw kind de hele dag doet. Een zorgvuldig samengesteld leerplan stimuleert de groei van uw kind en maakt het leven aangenamer. Het gebruikte speelgoed moet van het type zijn dat de groei van uw kind bevordert, fantasierijk, creatief spel bevordert, enz.

Gezond eten

Ontdek het beleid van het centrum of u het voedsel van uw kind moet verstrekken. Sommigen vragen je misschien om alleen gezonde dingen mee te nemen, en dat is prima. De belangen van uw kind krijgen mogelijk geen prioriteit in centra die snoep of andere zoetigheden niet verbieden. Zoek uit wat er wordt geserveerd bij maaltijden en snacks als het centrum een ​​voedselplan heeft en zorg ervoor dat het personeel op de hoogte is van eventuele voedsel gevoeligheden van uw kind.

Veilige en schone faciliteiten

Een mooi centrum is brandschoon en goed onderhouden. Het gebouw moet schone vloeren, looppaden, muren en de keuken hebben. Het moet voldoende worden verwarmd, verlicht en geventileerd. Bovendien moeten voedselbereiding ruimten uit de buurt van badkamers en luierwissel stations worden geplaatst. Regelmatig handen wassen wordt aanbevolen voor medewerkers, evenals na elke luierwissel.