Speelhuisjeskeuze
Image default
Electronica en Computers

Waar moet je op letten bij het kopen van een combi magnetron?

Waar moet je op letten bij het kopen van een combi magnetron?

Een Combimagnetron kun je op een aantal punten vergelijken, maar voornamelijk zit het hem in de functies. Zo hebben de luxe modellen vaak een stoom functie, waarmee je groente en vis nog lekkerder kunt bereiden. Bovendien is dit ook op een gezonde manier, wat je ook niet moet vergeten. De meeste modellen hebben zowel een oven als magnetron, echter zie je ook steeds vaker de grill functie. Je kunt met de grillfunctie bijvoorbeeld de lucht alleen van boven of juist van onder laten komen. Dit zorgt er vaak voor dat een gerecht net iets knapperig wordt. 

Daarnaast is de defrost functie ook een echte aanrader. Met deze functie heb je in een mum van tijd je brood ontdooid zonder dat het wat afdoet aan de kwaliteit. Als je dit met de magnetronfunctie doet wordt het vaak een beetje droog. Daarnaast kun je ook vlees ontdooien zonder dat je het vlees gaart. Ideaal als je even een dag van te voren dat er bent vergeten uit te leggen. Daarnaast moet je ook goed opletten of de deur in de juiste richting draait. Iedereen heeft een andere keuken en dus ook andere wensen. Bovendien zijn er ook nog inbouw modellen die vaak een stuk duurder zijn, maar dat staat wel weer mooi in het interieur. Het is dus een wikken en wegen van verschillende opties.

Praktische tips voor de combimagnetron

Bij 5top zijn wij ook van mening dat je op een aantal praktische dingen moet letten bij het kopen van een combimagnetron. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het aan en uitzetten van het draaiplateau. Het ene gerecht wil je draaiend bereiden, waarbij je het bij het andere gerecht juist op 1 plek wil garen. Sommige modellen beschikken ook over een houder waarmee je hem aan de muur kunt bevestigen. Dit is een beetje duurder, maar wel heel praktisch en beter als een plank. Zo houd je namelijk ook het aanrecht vrij en behoud je alle opbergruimte in de keuken.