Speelhuisjeskeuze
Image default
Kinderen

Hoe kan fietsen je leven verlengen?

Hoe kan fietsen je leven verlengen?

Fietsen met een herenfiets 28 inch is een van de beste manieren om je te verplaatsen, ook als je niet bijzonder ver hoeft te reizen. Het is goed voor je hart en longen en het kan je helpen om af te vallen. Hierdoor kan fietsen je juist helpen langer te leven.

Verbetert de gezondheid van het hart

Fietsen is een low-impact oefening, wat betekent dat het kan helpen om het risico op hartaandoeningen te voorkomen of te verminderen. Studies hebben aangetoond dat regelmatig fietsen het risico op hartaandoeningen met 40% kan verminderen. De reden hiervoor is dat fietsen HDL of goede cholesterol verhoogt. Het verlaagt ook LDL of slechte cholesterol. Daarnaast vermindert fietsen het risico op een beroerte. Als je regelmatig fietst, kun je de kans op een beroerte met wel 50% verkleinen. Dit komt doordat fietsen de bloeddruk verlaagt en de stress op het hart vermindert. Het minimaliseert ook het risico op diabetes. Als je diabetes type 2 hebt, zijn er verschillende manieren waarop fietsen je toestand in de loop van de tijd beter onder controle en gemakkelijker te beheersen kan maken. Dit omvat het verlagen van de bloedsuikerspiegel, het verminderen van de lichaamsvetmassa en het verbeteren van de insulinegevoeligheid. Je zult de vruchten van fietsen plukken wanneer je het in je dagelijkse activiteiten opneemt. Je kunt bijvoorbeeld op de fiets naar de supermarkt gaan met je pasjes portemonnee om boodschappen te doen. Zo kun je dingen gedaan krijgen terwijl je gezond blijft.

Fietsen kan leiden tot gewichtsverlies

Fietsen is ook een geweldige manier om calorieën te verbranden. In feite verbrandt het meer calorieën dan wandelen of hardlopen. De gemiddelde persoon kan ongeveer 400-500 calorieën per uur fietsen verbranden. Dit is afhankelijk van de snelheid en weerstand van hun fiets. Fietsen is ook een geweldige manier om af te vallen en spiermassa en uithoudingsvermogen op te bouwen. Je kunt winkelen met je boodschappentas op je fiets en onbewust wat calorieën verbranden. Fietsen kan ook gevaarlijk zijn. Het is echter belangrijk op te merken dat degenen die regelmatig fietsen, zich minder snel verwonden dan hardlopers of andere atleten.

Knie- en gewrichtsbescherming

Fietsen is zoals gezegd een low-impact sport. Het belast je gewrichten niet zo veel als bij andere sporten. Dit kan een positief effect hebben op je banden en gewrichten. Fietsen kan het evenwicht, de houding, de coördinatie en de spierkracht verbeteren. Hoe meer je oefent met fietsen, hoe beter je erin wordt. Hoe meer ervaren je wordt als fietser, hoe kleiner de kans dat er een ongeluk gebeurt tijdens het rijden. Dit komt mede vanwege een verbeterde balans. Fietsen versterkt de spieren in je benen, wat osteoporose helpt voorkomen. Dit is een aandoening waarbij botten op latere leeftijd broos en zwak worden.

Verhoogt spierkracht en flexibiliteit

Fietsen kan een van de beste manieren zijn om spierkracht, flexibiliteit en cardiovasculair uithoudingsvermogen te verbeteren. Regelmatig fietsen kan je helpen droge spiermassa op te bouwen. Het is aangetoond dat regelmatig sporten met lage intensiteit, zoals fietsen, gunstig is voor het opbouwen van uithoudingsvermogen en de algehele gezondheid. Hierdoor kun je langer leven. Je kunt ook overwegen om yoga of pilates te beoefenen nadat je verschillende trainingsroutines met je fiets hebt uitgeprobeerd. Denk eraan dat je voorzichtig bent als je buiten traint, vooral als je in een warm land woont. Niet alleen kunnen de temperaturen erg hoog worden, maar ook de UV-straling van zonlicht is intenser.