Speelhuisjeskeuze
Image default
Kinderen

Wat leert je kind van het spelen met een loopfiets?

We kennen allemaal speelgoed dat leuk is om mee te spelen, maar waarvan je eigenlijk niets leert. Gelukkig is er ook nog speelgoed waar je wél iets van leert. En waarmee je kind lekker in beweging is. Want laten we eerlijk zijn: Dat is vaker en vaker een hele opgave. Gamen wint snel aan populariteit. Toch is het voor je kind nog steeds goed mogelijk om heerlijk buiten bezig te zijn met speelgoed: bijvoorbeeld met een loopfiets. 

Wat leer je van een loopfiets?

Doorstappen

Een kind kan vaak aan de gang met een loopfiets vanaf 1 jaar oud. Het belangrijkste dat je leert met een loopfiets, is motoriek. Leren doorstappen. Als je kind rond een jaar of 1 is, is dit doorstappen vaak nog lastig. Vaak zie je dat je kind zich krampachtig vastpakt aan de bank of een ander meubel en daarna probeert door te stappen. Maar aan het einde van de bank is er niets meer om vast te pakken. Een loopfiets is dan ideaal. Je kind kan met wat hulp gemakkelijk stappen maken. 

Actief bezig zijn

Een tweede belangrijke ding dat je leert, is actief bezig zijn. Zoals hierboven vermeld, is actief bezig zijn met de nieuwe soorten speelgoed moeilijker en moeilijker. Met een loopfietsje vanaf 1 jaar is je kind heerlijk actief bezig. Dit kan binnen zijn, maar nog beter buiten. Heerlijk de achtertuin in. Of voor op de stoep. 

Kijkgedrag

Ten derde leert je kind zijn of haar kijkgedrag te verbeteren. Om niet te botsen of ergens tegenaan te vallen, is het belangrijk dat je kind goed om zich heen kijkt. Eerst misschien met een beetje hulp van papa en mama, maar daarna zelfstandig. En dat zorgt ervoor dat je kleine zijn of haar kijkgedrag snel verbetert. hier heeft je kind later alleen maar profijt van. En dat is als vader of moeder fijn om te weten. 

https://kokokidswinkel.nl/speelgoed/loopfiets-1-jaar-top-3-leukste-modellen/