Speelhuisjeskeuze
Image default
Kinderen

5 Speeltoestellen waarmee je kinderen zich urenlang vermaken

Kinderen van tegenwoordig, met hun smartphones en iPads en zo… Ze willen de hele tijd binnen blijven! Maar gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt kopen om ze buiten te laten spelen. Hier zijn vijf van onze favorieten. (Psst – ze zijn ook geweldige cadeaus!)

Gewoon een simpele schommel

Een schommel is een soort zitje dat hangt aan touwen of kettingen, Meestal zijn schommels bedoeld voor kinderen. Maar iedereen die ooit op een schommel heeft gezeten, weet dat het simpele heen en weer schommelen verslavend en kalmerend kan werken. Er is iets aan het ritme van de beweging dat het moeilijk te weerstaan maakt. Schommels kunnen ook heel leuk zijn. Je kunt er spelletjes mee spelen, tegen elkaar racen of gewoon genieten van de sensatie van het vliegen door de lucht. Of je nu een kind of een volwassene bent, het lijdt geen twijfel dat schommels een van de eenvoudigste en leukste vormen van vermaak zijn. 

Een houten zandbak

Een zandbak is de perfecte plek voor een kind om zijn fantasie de vrije loop te laten. Of ze nu doen alsof ze piraten zijn op een verlaten eiland of een schat begraven, er zijn geen grenzen aan de avonturen die ze kunnen beleven. Ook bij maxkinderopvang.nl weten ze dit en hebben ze een extra grote zandbak laten plaatsen. En het mooiste is dat als ze klaar zijn met spelen, ze gewoon het zand van hun kleren kunnen vegen en naar binnen kunnen gaan om te eten. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over het opbergen van speelgoed of het opruimen van de rommel. Het is de perfecte manier voor kinderen om te spelen en voor ouders om te ontspannen. 

Een speeltoestel om op te klimmen en te glijden

Speeltijd is essentieel voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen, maar het gaat niet alleen om plezier en spelletjes. Speeltoestellen kunnen kinderen ook helpen belangrijke motorische vaardigheden te ontwikkelen. Zo helpt klimmen op een klimrek de coördinatie en het evenwicht te verbeteren. En natuurlijk is van een glijbaan glijden de perfecte manier om te oefenen in het beheersen van je snelheid en lichaamshouding. Kortom, speeltoestellen bieden kinderen de kans om zich uit te leven en tegelijkertijd nieuwe vaardigheden te leren. Zorg er wel voor dat kinderen dan ook kleding dragen die makkelijk zit, zoek hierna bijvoorbeeld bij alyssakinderkleding.nl.

Springen op een trampoline

Er is iets met een trampoline waardoor kinderen willen springen van plezier. Misschien is het de manier waarop de mat terugspringt als ze landen, of het gevoel van gewichtloosheid als ze door de lucht zweven. Wat de reden ook is, weinig dingen zijn zo leuk voor kinderen als een ouderwetse trampoline. En het beste van alles is dat springen op een trampoline een geweldige manier is om te bewegen. 

Een voetbalgoal om te scoren

Een voetbaldoel is niet alleen een geweldige manier voor kinderen om te scoren, maar ook een perfecte manier om meer te bewegen. Terwijl de meeste kinderen tegenwoordig aan hun elektronische apparaten gekluisterd zitten, biedt een voetbaldoel hen de mogelijkheid om op te staan en te bewegen. Bovendien kan voetballen de coördinatie en het evenwicht verbeteren. 

 

Buiten spelen is een geweldige manier voor kinderen om te bewegen en plezier te hebben, en met deze vijf tips zullen je jongeren smeken om naar buiten te gaan. Door ze enthousiast te maken over het buitenspelen, help je ze een liefde voor het buitenleven bij te brengen die ze nog jaren zal bijblijven.