Speelhuisjeskeuze
Image default
Mode en Kleding

Weer naar school? Daar hoort een nieuwe rugzak bij!

Weer naar school? Daar hoort een nieuwe rugzak bij!

Als de zomervakantie op zijn eind loopt en de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar getroffen moeten worden is het voor veel gezinnen traditie om het schooljaar te beginnen met een nieuwe rugzak. Maar waar moet je dan allemaal op letten bij het uitzoeken van een nieuwe rugzak voor school? Na het lezen van deze blog weet je meer over waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe rugzak. 

Het uitzoeken van een nieuwe tas. 

Een tas uitzoeken hoeft normaal gesproken niet heel erg ingewikkeld te zijn. Maar waar let je dan allemaal op als je een tas uit gaat zoeken? Je neemt je boeken en schoolspullen natuurlijk niet mee naar school in een boodschappentas. Op de middelbare school moet je toch op zijn minst een coole rugzak op je rug hebben hangen. 

Voor scholieren is het feit of de rugzak cool is al iets dat heel erg belangrijk is. Het moet natuurlijk geen lompe grote rugzak zijn, die je dan als schooltas met je meedraagt naar school toe. Daarnaast moet een rugzak natuurlijk ook wel functioneel zijn, maar dat is meer iets waar ouders naar kijken. 

Welke maat rugzak heb je nodig? 

Als je veel les krijgt op een computer of tablet dan kan je vaak wel af met een kleinere rugzak. Deze hebben een inhoud van 15 tot 20 liter.  Dan heb je daarna een medium rugzak, dit is het formaat rugzak dat het meest wordt gebruikt. Hier passen meer dan genoeg boeken in en oogt nog best bescheiden als je deze op je rug hebt hangen.

Mocht je een opleiding volgen waar je naast boeken nog meer spullen nodig hebt, dan is het misschien prettiger om een grotere rugzak te hebben met een inhoud van 30 tot 40 liter. Zorg er wel voor dat je hem niet te zwaar maakt met alle spullen die je er in stopt, dan is het dragen van een rugzak niet zo prettig meer. 

Kan je ook een ander soort tas voor school kiezen als een rugzak?

Vooral meisjes vinden een rugzak maar vervelend. Die nemen veel liever een schoudertas of een crossbody tasje mee. Voor meisjes zou je dan ook een van de charm tassen kunnen kopen. Deze tassen zijn gemaakt van leer en zijn heel erg duurzaam. Je bent er zeker van dat je van deze tassen het hele schooljaar plezier zal hebben.