Speelhuisjeskeuze
Image default
Gezondheid

Maak een afspraak met een tandarts in Nijmegen als je last hebt van deze klachten

Voordat het te laat is moet je overwegen een afspraak te maken met een tandarts in Nijmegen. Vooral als je problemen hebt met je mondgezondheid. Nijmegen is een populaire stad in Nederland en er zijn tal van tandartsen en specialisten die je kunnen helpen met je mondgezondheid. Als je pijn hebt bij het kauwen of slikken en je hebt zweren op je tanden die niet genezen, overweeg dan zeker om meteen een afspraak te maken met een tandarts. De zweren kunnen wijzen op een ernstiger probleem. Het kan een indicatie zijn van een infectie die verdere complicaties kan veroorzaken als deze niet wordt behandeld. Daarom is het belangrijk om een ​​afspraak te maken met een tandarts als je knobbels of stoten in je mond opmerkt. Dit kunnen tekenen zijn van een infectie of tandvleesontsteking wat kan leiden tot andere gezondheidsproblemen.

Je tandvlees is gezwollen of bloedt

Als je pijn heeft en je tandvlees is gezwollen of bloedt dan is het belangrijk om naar een professionele tandarts te gaan. Pijn en zwelling zijn beide symptomen van tandvleesaandoeningen die worden veroorzaakt door een overmatige groei van bacteriën in de mond. Wanneer bacteriën zich in het tandvlees verspreiden kan dit ervoor zorgen dat het rood en gezwollen wordt. Ook het weefsel rond de tanden raakt ontstoken. Wanneer je deze symptomen ervaart kunnen dit tekenen zijn van een ernstig probleem dat tot ongewenste effecten kan leiden. Indien onbehandeld, is tandvleesontsteking gekoppeld aan gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, beroertes en diabetes. Tandvleesaandoeningen worden veroorzaakt door bacteriën die tandplak vormen. Bacteriën in de tandplak veroorzaken ontstekingen in het tandvlees wat leidt tot zwelling en bloeding. De ontsteking verzwakt het bot dat je tanden ondersteunt waardoor ze losraken en uiteindelijk uitvallen als ze niet worden behandeld.

Je tanden zijn gevoelig voor warme of koude temperaturen

Als je last hebt van gevoeligheid en je tanden zijn te gevoelig voor hoge of koude temperaturen ga dan direct naar een tandarts. Dit is vooral waarschijnlijk als je pijn hebt tijdens het eten of drinken of als de gevoeligheid langer dan een week aanhoudt. Zij kunnen je helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen en het te behandelen. Hierdoor kun je weer kunt genieten van al je favoriete voedsel zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over wat er in je mond gebeurt. Tandheelkunde is een zeer belangrijk aspect van je leven en het is belangrijk dat je goed voor je gebit zorgt. Je kunt tandbederf en andere gebitsproblemen voorkomen door regelmatig naar je tandarts te gaan. Afhankelijk van de ernst van je aandoening zal de tandarts je de nodige behandeling geven.