Speelhuisjeskeuze
Image default
Aanbiedingen

Dit kun je doen om het werkplezier van jouw medewerkers te verbeteren!

Dit kun je doen om het werkplezier van jouw medewerkers te verbeteren!

We kunnen er niet omheen dat de wereld om ons heen continu aan het veranderen is. Daar komt bij kijken dat er meer eisen gesteld worden en dat de werkdruk toe neemt. Met een dag hard werken om zaken af te krijgen is natuurlijk niets mis. Maar het kan niet zo zijn dat jij of de medewerkers dagelijks worden blootgesteld aan stress. In deze blog bespreken we wat jij kunt doen om jouw werknemers tevreden te houden.

 

Praat met de werknemers

Communicatie is key wordt wel eens gezegd en dat is ook echt het geval. Als je wil dat je werknemers tevreden zijn zul je regelmatig met ze in gesprek moeten gaan. Vraag ze of ze met plezier naar het werk gaan of niet en waar dat dan aan ligt. Probeer er achter te komen wat je kunt doen om de werksfeer te verbeteren. Misschien hebben zij hier ook goede ideeën voor!

 

Dynamische werkplekken

Dynamische werkplekken zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en niet zonder reden. Een dynamische werkplek is een werkplek waar je werkzaamheden achter het bureau kunt combineren met lichaamsbeweging. Zo hoeven de werknemers niet meer de hele dag te zitten, maar kunnen ze zo nu en dan ook eens staand werken. Dat zorgt ervoor dat de werknemers productiever, creatiever en energieker zijn gedurende de werkdag. Bezoek vooral eens de website van Kato & bekijk het assortiment!

 

Mogelijkheid tot ontspanning en pauzes

Hard werken is niet altijd de key tot succes, want juist wanneer er ook ruimte is voor ontspanning gaat het werkplezier omhoog. Dat resulteert er uiteindelijk in dat werknemers productiever zullen zijn. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om een tafelvoetbal tafel of tafeltennistafel in het pand te plaatsen. Zo komen de werknemers in contact met elkaar en krijgen ze de mogelijkheid om hun hoofd even van het werk af te houden. 

 

Een blijk van waardering

Niets is zo fijn als zo nu en dan de bevestiging krijgen dat je je werk goed doet. Laat daarom de medewerkers regelmatig weten dat je ze waardeert. Dit kan bijvoorbeeld in functioneringsgesprekken. Maar geef de werknemers zo nu en dan ook eens spontaan een schouderklopje als blijk van waardering. Dit wordt ongetwijfeld zeer op prijs gesteld!

 

https://www.katokantoorinrichting.nl/