Speelhuisjeskeuze
Image default
Energie

De belangrijkste redenen om voor groene stroom te kiezen

Duurzaamheid is een hot item in de hedendaagse maatschappij. Bedrijven doen er alles aan om duurzaam te ondernemen, terwijl ook veel huishoudens hun leefstijl aanpassen. Daarbij passen ook veel huishoudens hun woning aan; alles met als doel om duurzamer te kunnen leven.

Wil jij ook graag duurzamer leven? Dan is het advies om ook eens kritisch naar jouw energiecontract te kijken. Mocht je op dit moment nog van grijze stroom gebruik maken, is het advies om zo snel mogelijk naar groene stroom over te stappen. Via EasySwitch kun je gelukkig heel snel het perfecte energiecontract met groene stroom vinden.

Grijze stroom is niet meer van deze tijd

In de huidige maatschappij moet alles duurzaam, schoon en groen zijn. Het is dan ook bijzonder opvallend dat je nog steeds voor grijze stroom kunt kiezen. Met het oog op de duurzaamheid kun je eigenlijk maar één juiste keuze maken: kiezen voor een energiecontract met groene stroom. Er kan gerust gesteld worden dat grijze stroom echt niet meer van deze tijd is.

Tarieven zijn voordeliger

Door de jaren heen zijn de groene tarieven ook steeds voordeliger geworden. Enige tijd betaalde je voor groene stroom méér dan voor grijze stroom, maar dat is door de jaren heen absoluut veranderd. Op dit moment is groene stroom in veel situaties al een stuk voordeliger dan grijze stroom.

Je hebt veel keus

Gaat jouw voorkeur nu al uit naar groene stroom? Dan is het ook prettig om te weten dat je meer en meer keuze hebt/krijgt. Ook grote partijen als Vattenfall richten zich nu grotendeels op groene stroom. Juist doordat dergelijke leveranciers zich ook hier op richten, heb je de keus uit meer en meer energiecontracten.

Uitstraling naar de buitenwereld toe

Ben je als ondernemer actief? In jouw bedrijfspand is het dan eigenlijk niet meer ‘normaal’ om grijze stroom te gebruiken. Dit past niet in het kader van duurzaamheid, terwijl je hiermee ook geen duurzaam karakter creëert. Zodra je voor groene stroom kiest, straal je naar de buitenwereld toe dat je écht duurzaam aan het ondernemen bent. De kans is groot dat veel potentiële klanten dat aanspreekt.