Speelhuisjeskeuze
Image default
Particuliere dienstverlening

Geïntegreerde zonnepanelen

Geïntegreerde zonnepanelen of in-dak-zonnepanelen zijn ontworpen om gelijk met uw dak te passen. In tegenstelling tot zonnepanelen op het dak, die bovenop uw dakpannen worden geïnstalleerd, verwijderen geïntegreerde zonnepanelen de dakpannen. Op deze manier kunnen de zonnepanelen worden ingebed. Geïntegreerde zonnepanelen zijn ontworpen om zich te gedragen als een dakpan, ze zijn 100% waterdicht, maar kunnen ook uw zonne-energie voor uw huis opwekken!

In de meeste gevallen is het niet nodig om de onderliggende dakconstructie met geïntegreerde zonnepanelen. Gewoon, de dakpannen worden verwijderd om het vilt en het pannendak bloot te leggen en de plastic bakken worden op deze bestaande structuur gemonteerd. Conventionele zonne-PV-modules met frame worden vervolgens in deze trays gemonteerd en leien of dakpannen worden gebruikt om de trays op te vullen voor een naadloze afwerking.

Wat zijn de voordelen van In-Roof Solar Panels

Terwijl het bekend is dat zonnepanelen op het dak een lust voor het oog zijn, zijn geïntegreerde zonnepanelen de moderne oplossing. Omdat de zonnepanelen in het dak zitten, lijken ze meer gestroomlijnd en passen ze naadloos in elkaar, waardoor geïntegreerde zonnepanelen de aantrekkelijkere optie zijn. Bovendien kunnen in-dak-zonnepanelen zelfs achteraf worden aangebracht om uw huis te moderniseren.

Omdat in-dak-zonnepanelen uw dakpannen vervangen en geen montageframe nodig hebben, zijn ze een lichtere optie voor traditionele Zonnepanelen. Doordat geïntegreerde zonnepanelen gelijk met de tegel liggen, zijn ze ook beter windvast. Omdat er geen openingen zijn onder de PV-panelen waar wind onder kan komen, zijn zonnepanelen in het dak veilig vastgezet, zelfs bij de hoogste wind.

Omdat geïntegreerde zonnepanelen meer een industriestandaard zijn geworden, zijn de kosten aanzienlijk zijn gedaald. Bij installatie op een nieuwbouwproject of bij dakvervanging kunnen geïntegreerde zonnepanelen zeer kosteneffectief zijn. Dit komt omdat de zonnepanelen kunnen worden gemonteerd in plaats van de dakpannen, wat betekent dat de dakpannen niet hoeven te worden gekocht.

Door hun lichtgewicht en gestroomlijnde karakter hebben geïntegreerde zonnepanelen meer kans op winst goedkeuring van een bouwvergunning, speciaal voor monumentale gebouwen. Dit komt omdat zonnepanelen in het dak een schonere afwerking kunnen geven en ook geen extra gewicht toevoegen aan constructies die een limiet hebben.

Omdat geïntegreerde zonnepanelen doorgespoeld worden, bieden ze geen ruimte voor vogels of duiven om onder te nestelen, waardoor een duiven nest verwijderen in de toekomst niet meer nodig is. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het vogelvrij maken van uw zonnepanelen. Omdat er geen zichtbare armaturen zijn, kan er zich ook nergens vuil ophopen, waardoor het gemakkelijker is om een strak uiterlijk te behouden met panelen in het dak.

Ten slotte zijn geïntegreerde zonnepanelen eenvoudig te installeren zonder dak aanpassingen nodig. Ze werken ook met zowel leisteen als dakpannen.

Wat zijn de nadelen van zonnepanelen op het dak

Hoewel geïntegreerde zonnepanelen aantrekkelijker zijn, zijn ze meestal 5-10% minder efficiënt dan zonnepanelen op het dak. In tegenstelling tot zonnepanelen op het dak, zitten geïntegreerde panelen nauwsluitend in een bak, wat resulteert in minder luchtventilatie om het zonnepaneel zelf af te koelen. Dus door bij een hogere temperatuur te werken, gaat er meer energie verloren aan warmte.

Hoewel het achteraf aanbrengen van geïntegreerde zonnepanelen mogelijk is, is dit complexer en duurder dan panelen op het dak.

Er zijn verschillende geïntegreerde zonnepanelen om uit te kiezen. In-dakframes zoals een GSE-systeem of EasyRoof Evolution zijn de goedkoopste optie. Dit komt omdat elk standaard zonnepaneel erop kan worden gemonteerd.

Als alternatief zijn er op maat gemaakte daksystemen tegen een prijs. Bijvoorbeeld Viridian, SolFit en GB-Sol. Deze geïntegreerde systemen maken gebruik van zonnepanelen die speciaal zijn gemaakt voor in-dak systemen.

Natuurlijk installeert ons team alleen de beste in-dak zonne-PV-systemen.

  • Ten eerste zijn GSE-in-daksystemen lichtgewicht, waterdicht en betaalbaar.

  • GSE-in-daksystemen zijn een van de meest gebruikte in-daksystemen en passen in ongeveer 90% van de zonnepanelen in het VK.

  • Ze zijn ontworpen om zowel staand als liggend te worden geïnstalleerd en passen gemakkelijk op alle daktypes met hellingen tussen 12°– 50° en ook met houten of metalen constructies.

  • Omdat GSE-systemen zijn gecertificeerd volgens MCS012, komt uw zonnepaneelsysteem nog steeds in aanmerking voor exportbetalingen.

  • GSE-systemen zijn buitengewoon goed vervaardigd. Ze zijn gemaakt van 100% recyclebaar polypropyleen en zijn flexibel, bestand tegen schokken en temperatuurschommelingen.

  • Bovendien bieden GSE In-roof-systemen een garantie van 10 jaar.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/kraaiennest-verwijderen/