Speelhuisjeskeuze
Image default
Eten en drinken

Nederlandse Aardappelsalade (Huzaren Salade)

Dit is een super simpel en gemakkelijk te maken, traditionele aardappelsalade van Nederland. Een fantastisch recept om restjes cornedbeefen aardappel op te maken! Het is een vullend en smakelijk gerecht met een zoete nasmaak. Normaal serveer je dit op feestjes maar het kan ook bij de lunch of als nagerecht worden gegeten. Serveer dit met vers, wit of bruin afgebakken brood.

Ingrediënten

–          3/4e kopje mayonaise (optioneel)

–          3 lepels ketchup

–          2 lepels warm water

–          1 theelepeltje appelazijn

–          Een half kopje augurken, gesneden

–          Een half kopje gemarineerde uitjes, in de helft gesneden

–          3/4e kopje gesneden appelstukjes (optioneel)

–          Een half kopje wortel, geraspt (optioneel)

–          1,5 kop cornedbeef uit blik, geraspt/versnipperd

–          2 kopjes grof gestampte aardappel

–          Beetje zout en zwarte peper (optioneel)

Als garnering:

–          Halve kop komkommer, gehalveerd en dun gesneden

–          Halve kop cherrytomaatjes, gehalveerd

–          4 hard gekookte eieren, gesneden

–          2 theelepeltjes mayonaise (optioneel)

Bereiden

–          Stap 1: mix 3/4e kop mayonaise, ketchup, warme water en de appelazijn in een grote kom. Gooi daarna de gesneden augurken, cocktail uitjes, appel en geraspte wortel erbij. Voeg daarna de cornedbeef, gestampte aardappel en wat zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

–          Stap 2: maak van deze aardappelsalade een ronde berg op een bord. Garneer met plakjes komkommer, gehalveerde cherrytomaatjes en gesneden eieren. Versier daarna met golvende ‘sliertjes’ mayonaise. Laat het voor 2 uur in de koelkast staan, hierdoor worden de smaken goed opgenomen.

Als je geen cornedbeef van de slagerij in huis kunt kopen, kan je dus ook cornedbeef uit blik gebruiken. Het oudere, wat traditionelere recept gebruikt geen appel en wortel. Vandaag de dag kan je zelfs wat kappertjes toevoegen, als je dat lekker vindt. Gebruik mayonaise uit een knijptube om de salade te versieren.

Voedingsfeitjes

Per portie:

409 calorieën, proteïne 11.6 gram; carbohydrates 22.4 gram; vet 31.2 gram; cholesterol 172.1 milligram; natrium 830.8 milligram.