Speelhuisjeskeuze
Image default
Geschenken

De prestaties van medewerkers belonen tijdens een bedrijfsuitje

Je medewerkers zijn het belangrijkste onderdeel van je bedrijf. En die mag je van tijd tot tijd best eens in het zonnetjes zetten! Maar hoe pak je dat aan? Het internet staat bol met tips en inspiratie voor het organiseren van het perfecte bedrijfsuitje. Maar hoe vertaal je dat naar een event dat past bij jouw bedrijf? Naast alle leuke dingen die een bedrijfsuitje met zich meebrengt is er eigenlijk maar één ding belangrijk. Dat de werknemers het naar hun zin hebben en zich gewaardeerd voelen. Met de volgende tips gaat dat zeker goed kopen!

Geleverde prestaties belonen in een informele setting

Meestal wordt een bedrijfsuitje jaarlijks of na een drukke periode georganiseerd om de medewerkers te bedanken voor hun inzet. Dat kan om een leuk bedrijfstoernooi gaan met sportprijzen voor de winnaar maar je kunt die gouden beker net zo goed uitreiken in een informele setting op basis van het werk dat iemand verzet heeft. Bespreek dit met collega’s en leidinggevenden maar zorg er altijd voor dat je geleverde prestaties beloont en geen prestaties die nog geleverd moeten worden. dat creëert verwachtingen die vervelende druk met zich mee kunnen brengen.

Denk na over de soort beloning

Je wilt mensen enerzijds belonen voor hun harde werk maar aan de andere kant wil je ook geen mensen voor het hoofd stoten. Denk daarom goed na over de beloning. Een loonsverhoging of vakantiedagen kun je beter achter gesloten deuren bespreken. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld wel een medaille kopen om medewerkers tijdens het uitje symbolisch te belonen. Het is zelfs mogelijk om een op maat gemaakte medaille te bestellen met een persoonlijke opdruk.

Hou het sfeervol en gezellig

Niet iedereen houdt ervan om in de spotlights te staan. Zorg er daarom voor dat de ruimte die je boekt niet te groot is zodat het knus en sfeervol blijft. Wissel toespraken of uitreikingen af met gezellig eten en drinken en zorg voor een sfeervol muziekje. Heb je geen zin of tijd om dit zelf te doen dan kun je je wensen altijd bespreken met een event planner.