Speelhuisjeskeuze
Image default
Entertainment

Welke schaakbord moet ik kopen?

Als je een nieuw schaakbord wilt kopen, roept dit direct veel vragen op: Klein of groot, hout of metaal, klassiek of extravagant. Het klinkt bijna net zo ingewikkeld als het afsluiten van een verzekering. Maar dat is het niet! Een schaakspel is een trouwe ziel. Het is altijd klaar voor actie. Bij slecht weer of bij stroomuitval bloeit hij echt op maar hij zal niet klagen als je er een tijdje niet mee speelt. Het kan een goede vriend niet vervangen, maar zelfs met een schaakbord beleef je onvergetelijke momenten. Een schaakbord is een investering op lange termijn.

Het perfecte schaakbord kopen?

Als je een schaakbord gaat kopen, let er dan op dat je stevige schaakstukken koopt. Ze moeten niet de hele tijd omvallen als je je bewegingen maakt, en ze moeten comfortabel in je hand liggen. Makkelijk op te bergen zou ook niet dom zijn. Daarom levert de Schaakkoning schaakstukken geleverd in een bijpassend kistje met koperen sluiting. Bij een schaakspel is het hetzelfde als bij kleding. Je trui en jeans kunnen trendy zijn, maar als ze niet bij elkaar passen, zul je er niet blij mee zijn. Het grote geheel is wat telt. De sets van de Schaakkoning sluiten zowel schaakstukken als schaakbord op elkaar aan.

Vier gouden kenmerken

Verzamelaars en liefhebbers kunnen urenlang filosoferen over schaakspelen. De meeste mensen oriënteren zich op vier kenmerken. Eigenlijk zijn er vijf. Want het belangrijkste criterium is smaak. Natuurlijk, je koopt alleen een schaakspel dat je leuk vindt. Maar omdat ik je smaak niet ken, heeft het niet veel zin om hier wat over te schrijven.

  1. Materiaal

  2. Grootte

  3. Figuurontwerp

  4. Coördinaten

Vijf spelers, vijf behoeften

Elke speler heeft andere voorkeuren en behoeften. Toch kunnen er soorten worden benoemd. 

  1. De toernooispeler

  2. De hobby-speler

  3. De stijlbewuste

  4. De extravagante

  5. De reiziger

Conclusie

Een schaakspel hier, een schaakspel daar. Eigenlijk is het altijd hetzelfde bordspel. En toch zijn de afzonderlijke stukken zo verschillend. Hout is de standaard geworden. Goedkope kunststof sets zijn geschikt voor beginners en kinderen. Thema- en metaalfiguren zijn de visuele bekroning.