Speelhuisjeskeuze
Image default
Aanbiedingen

Waterschade in huis, is alles goed geregeld?

Het zou u maar overkomen, waterschade. Plotseling ziet u een watervlek verschijnen op uw plafond of stroomt het water binnen door een breuk in het riool vanwege wegwerkzaamheden. Het gebeurd vaker dan u zou verwachten, maar wat doet u als het u overkomt? Bij waterschade moet als eerste de verzekering op de hoogte gebracht worden zodat de schade wordt bekeken en u een vergoeding ontvangt waarmee u de waterschade kunt (laten) herstellen.

Verzekeren tegen waterschade

Het is dan wel noodzakelijk dat u goed verzekerd bent voor waterschade. Dit doet u met een inboedelverzekering zodat de losse spullen in uw woning zijn verzekerd, en met een opstalverzekering zodat de nagelvaste delen van uw woning zijn verzekerd. Het is daarom ook raadzaam om áltijd deze beide verzekeringen te hebben afgesloten!

Meer voordelen met een verzekering voor waterschade

Een ander voordeel van een verzekering voor waterschade is dat u gebruik mag maken van een onafhankelijke contra-expert om de waterschade nogmaals te beoordelen. Zie het als een second opinion. Het komt namelijk nog te vaak voor dat verzekerden het niet eens zijn met de verzekeraar. Vaak weet men dan niet precies wat de rechten zijn omtrent het inschakelen van eigen expertise. Gezien contra-expertise een recht is bij waterschade, betekent het dat u er niet voor hoeft te betalen. Deze kosten zijn al gedekt met uw verzekering.

Slechte kitnaden zijn uitgesloten

Wist u trouwens dat waterschade een van de meest doordringende schades is? Water gaat namelijk overal waar het kan gaan. de kleinste kieren en spleetjes kunnen voor veel schade zorgen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de kitnaden in de badkamer. Het komt ontzettend vaak voor dat deze naden voor waterschade zorgen. Helaas staan de kitnaden op de lijst van uitsluitingen bij elke verzekeraar. Is een waterschade ontstaan door slecht onderhoud van deze kitnaden? Helaas wordt dan de waterschade bijna altijd afgewezen.

Maar ligt het probleem wel écht bij de kitnaden? Niet altijd! Maar hoe bewijst u uw woord tegenover dat van de verzekeringsmaatschappij? Daarvoor heeft u die contra-expertise nodig waar we het eerder over hadden. Zo’n contra-expert kan beoordelen of de kitnaden werkelijk iets van doen hebben met de waterschade. Als het tegendeel wordt bewezen, zal dat natuurlijk van grote invloed zijn op de uitkering van uw schade.

Twijfelt u of uw verzekering het wel bij het rechte eind heeft omtrent de waterschade in uw woning? Bel dan direct 088 – 888 5000 of ga naar de website van Schadeoplossing Nederland B.V. voor meer informatie.

https://schadeoplossing.nl/waterschade