Speelhuisjeskeuze
Image default
Winkelen

Wat is techwear?

Wat is techwear? Het is het afgekorte, gestileerde woord voor technische kleding. Het is stedelijke kleding die gebruik maakt van hoogwaardige stoffen, en technische details om een product te maken dat tegen de elementen bestand is.

Merken als The North Face en Patagonia maken al jaren hoogwaardige technische kleding. Ken je dat oude, sullig uitziende jack dat je vader draagt om te gaan wandelen? Die met al die extra zakken gemaakt van iets dat GORE-TEX heet ? Dat is slechts de voorloper van de high-end uitrusting die je tegenwoordig op straat ziet. Maar urban techwear is veel meer dan een coole, bijgewerkte versie van je vaders jas.

AESTHETISCH
Van top tot teen is het een esthetiek die voorrang geeft aan functionaliteit, door het gebruik van ultra-duurzame weerbestendige stoffen en functies. Het paart slanke, naadloze ontwerpen aan een utilitaire aanpak en functionaliteit. De minimalistische filosofie verkiest gedempte tinten boven felle kleuren. Het is het tegenovergestelde van de schreeuwerige esthetiek die Gorpcore kenmerkt.

Techwear is niet één enkel kledingstuk – het is een uniform. Het is de paramilitaire look voor onze moderne gevechten met de elementen. Het is een moderne veldjas gemaakt met duurzame stoffen en veel opbergruimte. Het is niet de bedoeling dat er ook maar één druppel regen binnenkomt. Het is ademend, lichtgewicht, en ontworpen voor wie beweegt. Elk detail is opzettelijk.

Op zoek naar een mooie techwear jas? Kijk dan eens naar Krakatau jassen.