Speelhuisjeskeuze
Image default
Aanbiedingen

Wat is een elektrische vouwfiets?

Wat is een elektrische vouwfiets?

Een elektrische vouwfiets gebruikt een motor op batterijen om u te helpen kilometers te maken. E-bikes zijn er in verschillende uitvoeringen voor verschillende fietstypes, en opvouwbare elektrische fietsen zijn een van de vele beschikbare stijlen. Zoals de naam al zegt, werken deze fietsen net als een normale e-bike wanneer ze in gebruik zijn, maar zijn ze compact op te vouwen wanneer ze niet worden gebruikt.

Vouwfietsen zijn een zeer handige optie voor forenzen die met het openbaar vervoer naar hun werk gaan. Zo kunt u uw e-bike van thuis naar het station rijden, opvouwen wanneer u op de trein stapt en vervolgens van het station naar uw kantoor trappen. En als je op je werk of thuis bent, vouw je de fiets op tot een veel kleiner pakketje zodat hij niet te veel bergruimte inneemt.

Waarop letten bij de aankoop van een elektrische vouwfiets

U moet rekening houden met de volgende factoren wanneer u beslist welke elektrische vouwfiets voor u geschikt is.

 • Actieradius. Controleer de capaciteit van de batterij (gemeten in Wh) en de specificaties van de fabrikant om een beter idee te krijgen van de maximale actieradius die u kunt verwachten bij één keer opladen. Houd er echter rekening mee dat uw gewicht, het terrein waarop u rijdt, de mate van ondersteuning die u kiest en een reeks andere factoren de werkelijke prestaties kunnen beïnvloeden. Lees meer over e-bikes met groot bereik in onze gids
 • Oplaadtijd. Zoek vervolgens uit hoe lang het duurt om de batterij weer volledig op te laden.
 • Motor. Controleer of de elektrische vouwfiets wordt geleverd met een naafmotor (meestal goedkoper) of een middenmotor. Het is ook een goed idee om te controleren hoeveel ondersteuningsniveaus de motor biedt.
 • Accessoires. Controleer welke accessoires beschikbaar zijn voor uw fiets, zoals verlichting, bagagedragers om lading te vervoeren, en spatborden of kettingkasten om te voorkomen dat uw kleding vuil wordt.
 • Hoe op te zetten / in te klappen. Zoek uit wat u moet doen om de fiets op te zetten en in te klappen. Is het een gemakkelijk proces? Hoe lang duurt het?
 • Afmetingen in opgevouwen toestand. Controleer de specificaties van de fabrikant om te weten te komen tot welk formaat de e-bike kan worden opgevouwen. Is dat geschikt voor uw woon-werkverkeer en opslag?
 • Gewicht. Als u uw fiets in treinen en op trappen moet slepen, zorg er dan voor dat hij licht genoeg is om comfortabel te dragen.
 • Wielmaat. De wielmaat bepaalt hoe klein je fiets is als je hem opvouwt, maar wielen met een grotere diameter zijn handig als je over hobbelig terrein rijdt.
 • Type frame. Sommige mensen geven de voorkeur aan een doortrapframe, waardoor het gemakkelijker is om in werkkleding op en af te stappen dan bij een overtrapframe.
 • Onderdelen. Controleer vervolgens welk merk de motor, accu, remmen, versnellingen en banden levert om er zeker van te zijn dat de fiets onderdelen van gerenommeerde fabrikanten bevat.
 • Garantie. Controleer wat de garantie van de fabrikant dekt en hoe lang die duurt. Let erop dat voor het frame een andere garantietermijn kan gelden dan voor de accu en de motor.
 • Prijs. Elektrische vouwfietsen kunnen tussen de $700 en $7.000 kosten, maar er zijn genoeg modellen in de categorie onder de $2.500 om uit te kiezen.

Koop een elektrische fietspomp!