Speelhuisjeskeuze
Image default
Woning en Tuin

Zo zorg je voor de perfecte speelkamer!

Voor onze kinderen één van de belangrijkste in het huis: de speelkamer. De kinderen brengen hier veel tijd door en ontdekken door en door. Met vriendjes en vriendinnetjes plezier hebben is natuurlijk ook erg leuk. In dit artikel vertellen wij jou als ouder hoe je de perfecte speelkamer inricht. We houden hierbij rekening met de veiligheid van de kinderen. 

Speelgoed

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: speelgoed is natuurlijk de belangrijkste factor voor een leuke speelkamer. Speelgoed is over het algemeen erg prijzig en kinderen kijken er slechts een paar maanden of paar jaren naar om, daarna ligt het in de hoek. Het is daarom de kunst om leuk speelgoed te scoren voor een goede prijs. Probeer vooruit te denken bij het kopen van speelgoed en bedenk waar je kind de langste tijd mee kan spelen. Goed speelgoed betekent immers ook dat jij als ouder minder met je kind bezig hoeft te zijn en dus ook je eigen dingen kunt blijven doen. 

Veiligheid

Een belangrijke factor om je kinderen niet te veel in de gaten te hoeven houden is de veiligheid van de kinderkamer. Houd rekening met loshangende koorden en of hoge hoogtes van meubels. Leg een vloerkleed op de vloer zodat eventuele valpartijen niet uitmonden op ernstige verwondingen. Pas ook op met sherpe voorwerpen en kleine stukjes speelgoed zoals LEGO blokjes. Kinderen vinden nou eenmaal alles interessant en het beste is dan ook om dit soort voorwerpen te minimaliseren. 

Voldoende licht 

Een donkere kamer is geen fijne speelkamer, zorg dan daarom dat er altijd voldoende licht is in de kamer voor jouw kinderen. Bij daglicht kun je gebruik maken van de veelzijdige opties van raambekleding. Met houten jaloezieën behoud je altijd voldoende lichtinval en creëer je ook nog eens sfeer in de kamer. Duo rolgordijnen staan bekend om hun functionaliteit en het bedieningsgemak, de twee stoflagen beweeg je eenvoudig langs elkaar. Alle koorden die aan de verschillende soorten raamdecoratie bevestigd zitten, zijn kindveilig. Wens je liever helemaal geen koorden en ben je een voorstander van een ‘slim’ huis? Kijk dan eens naar elektrische rolgordijnen! Met de afstandsbediening stel je de rolgordijnen in zoals jij het wenst. Als het donker wordt kun je een geschikte lamp kopen die de ruimte voldoende verlicht. 

Wij hopen je op deze manier voldoende input te hebben gegeven voor het samenstellen van je kinderkamer. Veel speelplezier aan je kinderen gewenst!

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Losse glijbaan makkelijk te plaatsen

Speeltoestel Lizzy zorgt voor urenlang speelplezier

De perfecte raamdecoratie schuifpui!