LED inbouwspots beter voor je portemonnee

Speelhuisjeskeuze

LED inbouwspots zijn beter voor het milieu en je portemonnee
LED lampenis aan een grote opmars bezig binnen de Nederlandse woningen en dat is niet voor niets. Traditionele verlichting zoals gloeilampen, Tl-buizen, spaarlampen en halogeenspots nemen meer energie dan LED inbouwspots en zijn ook minder goed voor het milieu. Maar waarom is LED verlichting dan zoveel beter?

LED lampen zorgen voor een lagere energierekening
Wanneer je je huidige spotjes zou vervangen door LED inbouwspots merk je dat de volgende keer direct op je energierekening. Wanneer je op dit moment in je badkamer 9 halogeenspotjes hebt van elk 20 Watt, dan kun je die vervangen door 9 LED inbouwspots van 3 Watt. Per lamp is dat een besparing van 17 Watt, wat betekent dat een LED inbouwspot 7 keer minder stroom neemt dan het bewuste halogeenspotje. 

LED lampen kopen is beter voor het milieu
Zoals je net hebt kunnen zien zorgt het vervangen door LED inbouwspots voor een lagere energierekening. Dat betekent dus ook dat er minder energie opgewekt hoeft te worden in de elektriciteitscentrales en dus minder brandstoffen gebruikt hoeven te worden. Daarnaast wordt er in LED lampen geen schadelijk stoffen worden gebruikt. In spaarlampen zit het gevaarlijke metaal kwik, waardoor deze lampen apart ingezameld moeten worden. Bij een gebroken spaarlamp zul je dus altijd op moeten passen en de aparte verwerking van spaarlampen luistert ook erg nauw. Dit geldt niet voor LED verlichting, want hierin is alleen elektronica verwerkt.

Ook op de lange termijn beter voor het milieu en portemonnee
Bovenstaande voorbeelden geven een directe besparing aan in je portemonnee en een verbetering voor het milieu. Maar ook op de lange termijn zijn de voordelen van LED lampen groot. LED inbouwspots hoeven de eerste tien tot vijftien jaar niet vervangen te worden. Terwijl gewone verlichting vaak al binnen 3 jaar aan vervanging toe is, dat geld houd je dus in je portemonnee. En er hoeven dus minder lampen gemaakt te worden, dat kost minder materiaal en er zijn minder fabrieken voor nodig wat weer beter is voor de natuur.

http://www.leds-depot.nl/