Speelhuisjeskeuze
Image default
Home

Bijles Engels – Scriptium helpt

De onderwijsmarkt wordt overspoeld door kleine en grote aanbieders die bijles in allerlei soorten en maten verzorgen. Sinds 2019 heeft centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium zich ook bij de bijlesmarkt aangesloten. We besloten de proef op de som te nemen en ons voor te doen als een bezorgd echtpaar dat op zoek is naar bijles voor hun zoonlief die maar geen voldoendes kan halen voor het vak Engels.

 

De website

Zoals bij elke test, begonnen we met de website. Het was heel gemakkelijk om via de homepage bij de bijlespagina’s te komen. Scriptium heeft het aanbod bijles heel overzichtelijk weergegeven via een algemene pagina. Zo kwamen we binnen twee klikjes bij het bijlesvak van onze keuze: bijles Engels. De pagina gaf een overzicht van relevante informatie en de mogelijkheid om de bijles verder toe te spitsen op wat we nodig hadden. Zo kwamen we uiteindelijk bij pagina over de bijles die wij voor onze fictieve zoon in gedachte hadden: bijles Engels havo.

 

Onderscheiding

We kijken ook altijd wat Scriptium nou onderscheidt van alle andere bijlesaanbieders. Wat direct opviel is dat de webpagina de knelpunten van Engels op de havo besprak. Het ging over werkwoordspelling en algemene spelling van woorden. Dat is precies waar veel havo- en vwo-leerlingen tegenaan lopen. We vulden toen het contactformulier onderdaan de pagina in. We werden binnen 5 minuten al teruggemaild met de mededeling dat een medewerker van Scriptium ons wilde spreken. Dat is natuurlijk goed en ook wat we verwachtten. Vervolgens vroeg de medewerker of ze ook onze zoon mocht spreken. Dat was voor ons een verrassing. We zijn niet gewend dat medewerkers vragen naar persoonlijk contact met de leerling zelf. De medewerker legde uit dat voor hen essentieel is om een goede koppeling te maken met een bijlesdocent.

 

De koppeling

We besloten om de test nog even vol te houden en vroegen om een koppeling. Ongeveer drie uur later kregen we een mail met de mededeling dat er een bijlesdocent voor Jeremy (onze nepzoon) gevonden was. De bijlesdocente heette Laura en was al sinds enkele maanden werkzaam als bijlesdocent bij Scriptium. Ze kwam van oorsprong uit Singapore en was nu taaldocente in Nederland. Het klonk als een perfecte match en het werd ons aangeboden om telefonisch contact te maken met Laura om kennis te kunnen maken. Ook Laura wilde onze zoon spreken. We besloten op dit punt om eerlijk te vertellen dat we een consumententest aan het houden waren en dat er geen daadwerkelijke bijlesopdracht was. De medewerker van Scriptium kon er wel om lachen en hoopte dat ze goed uit de verf waren gekomen. Wat ons betreft is dat zeker zo. De bijkomende informatie dat we voorafgaand aan het traject een offerte zouden ontvangen en pas na afloop van de bijles hoefden te betalen, was ook zeker een pluspunt. We zouden Scriptium daarom op bassi van onze ervaringen aan willen raden en ook zeker willen beschouwen als een waardevolle toevoeging aan de bijlesmarkt. Engels is niet de enige taal die we leren, ook een spellingscheck nederlands of scriptiehulp doen we aan.

https://www.scriptium.nl/